Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

špenátové lívanečky dietní

Zpět
  • Autor: Svitilna
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, případně karí, stroužek česneku...nemusí být.

Energetická hodnota celkem: 2627 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1314 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Rozmrazíme 1 balíček špenátového protlaku, zcela obyčejného, bývá to 450 g. Aby vznikly lívanečky, a ne karbanátky, použijeme protlak, nikoli špenát sekaný. Do rozmrazené hmoty vyklepneme 2 vejce a přidáme několik lžic hl. mouky - asi 45 g. Vše důkladně spojíme metličkou na hladkou hmotu - těsto. Ochutíme solí, můžeme přidat pepř, či karí, česnek, dle vlastní fantazie. Nabíráme naběračkou a smažíme na teflonové pánvi, lze téměř nasucho. Tyto 2 porce jsou opravdu vydatné, nacpete se. Obohatit můžeme jídlo tím, že přoi opékání 2.strany dáme na lívaneček plátek sýra například. Dobré jsou lehce pomazané hořčicí.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 07. 2019 13:49
jednoduché, levné a dobré

Naši partneři